€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 20 december 2022

Help! Mijn wasmachine stinkt - Hoe schoonmaken en met welk middel?

De wasmachine stinkt: wat zijn de oorzaken?

Yessss, de wasmachine is klaar en eindelijk kun je je fris gewassen wasgoed eruit halen. Verwachtingsvol doe je het deurtje open en wow: in plaats van een heerlijke, frisse geur, word je bijna onpasselijk van de rioollucht die uit je wasmachine komt. Hoe komt dat toch? Wel, die nare geur kan diverse oorzaken hebben. Vaak zijn vetluis of huidschilfers de boosdoeners.

Stinkt je wasmachine naar riool? Deze geur komt  waarschijnlijkheid uit de afvoer van je wasmachine. 

Je lost dit probleem op door de afvoer goed schoon te maken. Koppel de afvoerslang los en spoel de afvoerleiding goed door met een heet sopje met hierin wat (baking)soda.

 

rubber wasmachine vies

Welke onderdelen van de wasmachine moet ik schoonmaken om een stinkende wasmachine te voorkomen?

Een wasmachine heeft zo nu en dan ook een flinke schoonmaakbeurt nodig. Zeepresten en vuil uit kleding blijven namelijk achter in je wasmachine. Vuil en zeepresten in combinatie met een donkere, vochtige omgeving, is ideaal voor schimmels om zich te nestelen. Zo kan er vetluis of zeepluis in je wasmachine ontstaan. Het gevolg? Je was wordt niet goed schoon en komt onfris uit de wasmachine.

Welke onderdelen van de wasmachine moet ik schoonmaken?

Je wasmachine kun je schoonmaken door het zeepbakje en het rubber rondom de wasmachinedeur goed te reinigen. Het zeepbakje kan eventueel in de afwasmachine. Droog het rubber van de deur goed na met bijvoorbeeld keukenpapier. Giet daarna 2 kopjes azijn in de trommel en laat deze leeg draaien op 90 graden. Zo houdt je jouw wasmachine heerlijk fris.

Extra tip: reinig ook een paar keer per jaar het filter van de wasmachine. Zo hoopt viezigheid zich niet op.

 

wasmachinereiniger

Welke wasmachinereiniger is het best om de wasmachine schoon te maken?

Laat de wasmachine na de vorige stap nogmaals leeg op 90 graden draaien met de speciale wasmachinereiniger van Le Essenze di Elda of een kop soda in de trommel. 
Je wasmachine is daarna weer stralend schoon. Dit zijn naar mijn idee de beste wasmachinereinigers die op dit moment te krijgen zijn. Deze schoonmaakbeurt is ook gelijk een goede aanpak tegen kalkaanslag.

Hoe vaak moet je je wasmachine reinigen?

Tijdschrift Libelle geeft als richtlijn 1 à 2 keer per maand aan. Zelf denk ik dat het prima is om zelf in te schatten wanneer je wasmachine weer toe is aan een schoonmaakbeurt. Was je regelmatig op 60 graden? Dan is 2 keer per maand aan de hoge kant.

Stinkt de was na het wassen in de wasmachine?

Stinkt de was nog steeds na het wassen? Zelfs nadat je de wasmachine hebt schoongemaakt? Lees dan deze blog met tips om je kleding weer heerlijk fris te laten ruiken.

 

Ps. Heb je opmerkingen of tips? Laat het weten in de reacties onder deze blog. Zo helpen we elkaar.

 

 

 

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden