De meest gestelde vragen hebben wij voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op met Wasparfum.nl via [email protected] of de klantenservice. Dan helpen wij je graag verder. 

 

Hoe gebruik ik wasparfum naast mijn wasmiddel en,- of wasverzachter?

Wasparfum is een toevoeging aan je reguliere wasmiddel. Gebruik dus je gewone, favoriete wasmiddel en doe enkele druppels in het kleine spoelbakje ernaast. Dat is het bakje van de wasverzachter. 

Daardoor wordt de parfum volledig opgenomen tijdens de laatste spoeling. (max. 5 ml. per volle wastrommel)

 

 


Wat is Wasparfum

Wasparfum is een toevoeging op je reguliere wasmiddel. Het versterkt de geur van frisgewassen kleding zoals nooit tevoren! Door de druppelaar in de fles, is het uitermate zuinig in gebruik! Enkele druppels zijn voldoende om de was uitzonderlijk fris te laten ruiken!

 


Op hoeveel graden moet ik de wasmachine instellen

Wassen met Wasparfum kan tot 95 graden, maar het advies is om op max. 60 graden te wassen.

 

 


 


Wassen met een automatisch doseersysteem in je Wasmachine, zoals de Bosch I-Dos, Miele TwinDos etc.

Hoe gebruik je Wasparfum het best in combinatie met een automatisch doseersysteem? 30 oktober 2020 schreven we een prijsvraag uit om deze vraag te kunnen beantwoorden. We kregen meer dan 400 reacties en daar is dit antwoord uit geselecteerd. 

Dit is de tip van mevrouw Urlings:


Ik was met een automatisch doseersysteem en wasparfum! Ik heb het doseersysteem eerst grondig schoongemaakt zodat er geen resten wasverzachter meer in zat. Vervolgens doe ik per dopje wasparfum 2 a 3 dopjes water om het te verdunnen. Daarna stel je het aantal mililiter in op de wasmachine naar 10 ml (of als je sterkere geur wil 15 ml). Daarnaast doe ik altijd een wasmiddel-doseerdop azijn in de grote bak waar je zelf wasmiddel toe kan voegen als je geen gebruik wil maken van het wasmiddel die in het doseersysteem zit. Vervolgens wassen maar! Alles ruikt heerlijk als het eruit komt!

 

 

 


Hoeveel wasbeurten kan ik doen met 1 fles

Bij normaal gebruik, ongeveer 5 ml per volle trommel, kun je dus met een fles van 500ml 100x wassen.

 


Kan ik wasparfum naast ander wasmiddel gebruiken

Jazeker! Het is juist de bedoeling dat je het in combinatie met je reguliere wasmiddel gebruikt. Alleen de dosering van het wasmiddel kan nu een stuk minder!

 


Hoe lang blijft de geur in de kleding zitten

De geur van wasparfum is 10x sterker dan wasverzachter, dus deze geur blijft heel lang hangen!

 


Kan ik wasparfum naast wasmiddel en wasverzachter gebruiken

In principe wel al naar gelang van je voorkeur. Wil je je was alleen een heerlijke frisse geur geven is wasmiddel + wasparfum voldoende. Ben je fan van wasverzachter? Doe je dit er ook bij. Ik zou alleen adviseren om het gebruik van wasverzachter te beperken omdat het de kleding vaal en vet kan maken.

 


Is wasparfum te koop in de supermarkt

Op dit moment is de ORIGINELE wasparfum van "Le essenze di Elda" uitsluitend te koop via WASPARFUM.NL en via een aantal geselecteerde winkels.

Ook vragen klanten zich weleens af: is de Wasparfum van Le Essenze di Elda in Italië goedkoper? Dit kunt u net zien als vlees kopen bij de slager, of rechtstreeks vlees kopen bij de slachter. Wij kopen onze geuren "rechtstreeks" bij onze leverancier in Italië, maar.....om het op de Nederlandse markt te krijgen moet het uiteraard voldoen aan allerlei (kostbare) eisen. Denk ook aan logistieke kosten, marketing, etikettering, en......een faire inkoopprijs voor de dealers en dan zit er idd een prijsverschil in. 

Maar het heeft natuurlijk wel een heel belangrijk voordeel: U kunt de wasparfum als u wilt direct in huis hebben door deze te kopen bij onze geselecteerde verkooppunten of bestellen via de webshop!

 


Is wasparfum ook gelijk een wasverzachter

Nee

 


Is wasparfum energiezuinig voor de wasmachine en droogmachine?

Ja. Wasparfum wordt nagenoeg helemaal opgenomen in de kleding en spoelwater. Het is oplosbaar in combinatie met water. Het laat geen laagje achter en de droogmachine zal dus net zo lang drogen dan normaal. Het droogproces wordt dus niet vertraagd. Daarom is Wasparfum energiezuinig. En, laat je was lekker buiten drogen als dat kan. Veel frisser en je bespaart nog meer energie.

Wasverzachter laat wel een vetlaagje achter op de kleding. Daardoor heeft de droger misschien iets meer tijd nodig om de was droog te krijgen.

 


Kan ik wasparfum gebruiken in de witte was

Jazeker! Het geeft de witte was een heerlijke geur en geen 'grauwe' kleur!

 


Kan ik wasparfum gebruiken in de gekleurde was

Jazeker! Ik adviseer altijd wel de kleding binnenstebuiten te wassen! Dit is sowieso beter voor het behoud van je kleding.

 


Wat is het verschil tussen waskorrels en wasparfum

Waskorrels dienen rechtstreeks in de trommel toegevoegd te worden en wasparfum mag in het spoelbakje gedaan worden waardoor de verdeling optimaal verloopt.

 


Wat is het verschil tussen wasparfum en parfum boosters

Waskorrels dienen rechtstreeks in de trommel toegevoegd te worden en wasparfum mag in het spoelbakje gedaan worden waardoor de verdeling optimaal verloopt.

 


Hoeveel druppels wasparfum moet ik gebruiken

Ongeveer 1 ml per kg. Bij een volle trommel is dit ongeveer 5 ml.

 


Kan ik de gordijnen wassen met wasparfum

Jazeker! U zult verbaasd zijn over de heerlijke, frisse geur die de gordijnen na het wassen verspreiden!

 


Welke dosering moet ik gebruiken

Ongeveer 1 ml per kg. Bij een volle trommel is dit ongeveer 5 ml.

 


Is Wasparfum veilig voor mensen of dieren

Wasparfum is bij gebruik van wasvoorschrift volledig veilig voor de kleding en textiel van mens en dier. Buiten bereik van kinderen houden en bij inname direct contact opnemen met uw huisarts!

 


Kan ik Wasparfum toevoegen in een wasbol

Nee. Wasparfum zit in een fles en kan direct vanuit de fles toegevoegd worden in het spoelbakje.

 


Kan ik wasparfum gebruiken als ik astmatisch ben

Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter! Dit geldt in het bijzonder voor personen met astmatische,- en/of allergische aandoeningen.

 


Kan ik wasparfum gebruiken in de droogtrommel

Nee. Wasparfum is uitsluitend bedoeld voor gebruik in de wasmachine.

 


Hoe lang is wasparfum houdbaar

Ongeopend: ongeveer 2 jaar

 


Hoe moet ik wasparfum bewaren

Wasparfum kunt u op een droge, liefst donkere plaats bewaren.

 


Wat te doen bij inname of contact met de ogen

Bij inname of contact met de ogen direct contact opnemen met uw huisarts of huisartenpost.

 

 

We helpen je graag verder


Staat jou vraag er niet tussen, neem dan contact op met Wasparfum.nl via [email protected] of de klantenservice. Dan helpen wij u graag verder. Of praat mee door een reactie achter te laten bij de producten of blogs.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »