€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 18 maart 2019

Hoe krijg ik muffe geur uit kleding?

In deze blog geef ik je enkele tips hoe je het beste jouw kledingkast up to date kunt houden en hoe alles netjes en organized blijft!
Maar vooral…….hoe haal ik die nare, muffige lucht uit die kledingkast!

 

 

Muffe geur uit kledingkast verwijderen

Ten eerste: wist je dat die nare, muffige geur van je kleding afkomt die te weinig wordt gewassen?
En dat ook af en toe je kledingkast even een sopje nodig heeft?


Veel mensen denken dat kleding langer mooi blijft door deze niet te wassen maar te “luchten”. Helaas zijn er maar weinig mensen gezegend met een frisse, natuurlijke lichaamsgeur, dus geloof me: hooguit 1x luchten nadat je je kleding goed besnuffeld hebt en tot de conclusie bent gekomen dat dit bloesje of truitje nog best een keertje mee kan.
Daarna wordt het echt tijd om vooral toch je bovenstukken en pantalons, jaja dames en heren, ook de pantalons, heerlijk te gaan wassen!!

 

Straks kom ik terug op de kledingkast. Eerst wassen dus.

 


Muffe geur in kleding na wassen?

Kies dan alsjeblieft geen programma op 60 graden met 1400 toeren, want dit is wel echt killing voor je kleding!!
Nee, een superkort programmaatje op bijv. 30 graden met hooguit 600 toeren is gewoon voldoende!
Al wil je het alleen even spoelen voor de geur, drupje wasparfum erbij en het ruikt weer fantastisch!
Wasmachine kan stinken, en ook die kan je schoonmaken.


Heb je de wasbeurt gedaan. En heb je de was snel na het programma uit de wasmachine gehaald? Als de was dan nog steeds muf ruikt, dan weet je zeker dat de wasmachine een schoonmaakbeurt nodig heeft.

 

 

Droger gebruiken

En please…...gebruik die droger alleen voor je handdoeken!
Je kleding komt er niet alleen vreselijk kreukelig uit: het slijt ook veel sneller!
Omdat je je kleding op zulke lage toeren wast, komt het er nagenoeg kreukvrij uit!
Klop deze even goed uit en laat het goed drogen op een droogrekje!

 

Aline, bedankt dat je op de foto wilde :) 

We gaan verder onder foto.....

 

 

 

Heb je geen ruimte thuis voor droogrekjes?

Kijk dan op de site van www.plafonddroogrek.nl ! Gosia is de eigenaresse van deze site en verkoopt superhandige plafonddroogrekken, maar ook wanddroogrekken die overal geplaatst kunnen worden!

 

 

 

Verder met verwijderen van de muffe geur in de kledingkast

Ten tweede: wanneer je je kasten uitruimt, gooi dan meteen in een vuilniszak wat je niet meer gaat dragen of waar je vanaf wilt. Ik zeg altijd maar: het Leger des Heils is er blij mee haha!

 

 

 

 

Hang je kledingkasten niet te vol

Ten derde: was ALLE kleding die je aankomend zomerseizoen niet meer gaat dragen, bijv. dikke truien, vesten, winterjassen, mutsen, wanten en shawls en berg deze op in afgesloten opruimboxen. Bijv. te koop bij de Action!
Was niet alleen met wasmiddel maar gebruik ook hiervoor een heerlijk wasparfum, bijvoorbeeld de Diamante & Bamboo! Je weet niet wat je overkomt wanneer je volgende winter weer je favoriete trui tevoorschijn tovert! Deze ruikt dan nog net zo fris als wanneer je hem voor het laatst hebt gewassen!

 

 

 

De kledingkast grondig schoonmaken

Ten vierde: je pakt je emmertje sop en haalt een fris sopdoekje door je kast heen. Niet alleen de legplanken doen, maar ook de binnenkant deuren niet vergeten en de scharnieren. Je wilt niet weten hoeveel stof, en dus huismijt!!!, hier achterblijft!
Als je dan toch bezig bent, haal gelijk dan even een doekje over de buitenkant van je kast. Zijn die vieze vingerafdrukken er ook weer af haha!

 

 

 

Kleding tijdelijk opbergen - Met een frisse geur

En dan als laatste plaats je de kleding terug die je zowel zomer als winter kunt dragen, bijv. je goede basics, je favoriete jeans die je zowel ‘s zomers als ‘s winters kunt dragen. Probeer het mooi op soort neer te leggen of te hangen. Dus je tops mooi bij elkaar, broeken bij elkaar, rokjes en jurkjes mooi uitgehangen en je blazers en jasjes keurig ook op hangertjes doen he?

 

Zo houd je je kleding supernetjes bij elkaar. Heb je niet zoveel ruimte in je kast? Kijk dan eens even bij bijv. www.ikea.nl ! Deze heeft veel handige oplossingen wanneer je weinig ruimte hebt en koop in ieder geval af en toe een paar setjes kledinghangers.

 

Neem je af en toe wat mee, valt je aankoopbedrag mee, en levert het uiteindelijk een fantastisch strak resultaat op in je kast waar menig iemand jaloers op kan zijn! En hoe fijn is het, dat je je kast opentrekt en alles mooi organized overkomt.

 

Zo krijg je toch zin in de zomer?!
En don’t worry: die zon komt heus weer hoor, dus zorg dat je kast alvast summerproof is!

 

Bella Primavera!
(oftewel: een mooi voorjaar toegewenst)

Diana

 

Ps. Benieuwd naar de wasparfum die wij gebruiken. Hier vind je de 16 verschillende geuren

 

 

 

Reacties

  • Door Natalie, 7 oktober 2019

    Ik zweer bij lavendelzakjes in mijn kledingkast en -kist. Die schijnen ook goed te helpen tegen motten. Mijn delicate wollen truien worden lekker fris door ze bij mistig weer buiten te hangen. Van wasverzachter ben ik geen fan,...

  • Door W Akkerman, 19 maart 2019

    Je brengt het weer fantastisch. En door jou kleurrijke schrijfstijl krijg je gewoon zin om die kasten leeg te gooien. Ga zo door. Grtzzz...

  • Door Gosia, 18 maart 2019

    Wat leuk om mijn naam te kunnen lezen in je blog. Super handige tips trouwens, helemasl mee eens.

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden