€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 22 juli 2019

Was ruikt niet fris na Wassen of Drogen? 7 Tips

 

Maar het is niet alleen de wasmachine of droger. Het gaat vooral HOE je het doet. Lees daarom lekker mee in dit blog.

 

Het is inmiddels hoogzomer, de temperaturen gaan richting tropische waarden en de wasmachine draait overuren.

 

Tenminste, dat is bij mij altijd het geval in de zomerperiode.

 

Je draagt veel meer kleding en zoveel verschillende kleding. Ik merk het aan mijn puberzoon van 15. ‘s Morgens is het eerst wat hij vraagt: wat voor weer wordt het? (ja, ze zitten de hele dag naar een telefoonscherm te staren maar weerberichten zijn zooooooo saai!)

 

Vervolgens wordt er een shirt met lange mouw en een spijkerbroek uit de kast gegrepen en aangetrokken. Welke dan meestal rond de middag weer wordt ingewisseld voor een t-shirtje en shortje. Maar ja, ‘s avonds wil hij nog eventjes met vrienden zitten - gezellig he die zomervakantie - om dan tenslotte nog weer een lekkere comfy joggingbroek aan te doen met een sweater erop. De schatjes hebben niks om aan te trekken.

 

Oh ja, en hij is natuurlijk net 15 jaar geworden, dus dan tel ik nog niet eens de werkkleding mee, want hij heeft natuurlijk al wel een bijbaantje! Het is een druppel op een gloeiende plaat met dit portret wat wij hebben, maar …...hij doet z’n best en we proberen uiteraard mee te geven dat “nothing comes for free”!

 

Wij zijn ouders die hun 2 kids graag de wereld gunnen, maar ze moeten er wel aan meewerken! Dus de jongste zat afgelopen week voor onze vakantie op z’n knietjes en met werkhandschoentjes aan het onkruid uit de straat te plukken. En zoonlief hielp trouw z’n paps mee in het visverwerkingsbedrijf.

 

Geen gelanterefant, mouwen opstropen en meewerken.

 

Maar ik hoor je denken: wat doe je met al die was en die kleding die ze dan dagelijks “consumeren”??

 

Enne…...we zijn er zelf ook nog. Niks fijner dan een frisgewassen t-shirtje uit de kast trekken toch??

 

Welcome to Hotel Mamma!

Gelukkig ben ik gezegend met een hele fijne wasruimte thuis, die heerlijk ruikt en een schone en frisse uitstraling heeft! Ik ben namelijk dol op wassen en als je me thuis zoekt, ben ik negen van de tien keer in het “washok”.

 

 

Begin met je kleding te ordenen

Ik heb het al vaker gezegd, ruimte in je huis maakt ruimte in je hoofd! Dus begin met alles te ordenen.

 

Wasmand om witte en donkere was te ordenen

 


Maak de kliekjes wasmiddel op

Maak alle kliekjes wasmiddel op. Probeer daarna maximaal 4 soorten wasmiddel aan te schaffen. Ik koop meestal 1 fles Robijn voor de witte was, 1 fles Robijn of Dreft voor de fijne was, 1 fles Robijn voor de gekleurde was en …...een pak gewone waspoeder die ik altijd voor witte handdoeken gebruik.


Start met kleine wasjes draaien

Sorteer je was in bakken of wasmanden en houd overzicht! Gewend om 2 of 3x per week te wassen?? Stop daarmee en begin met kleine wasjes te draaien op korte programma’s! Veel beter voor JEZELF, je WASMACHINE, je KLEDING en….het MILIEU!!
Beter voor milieu?? Ja!! Korte programma’s gebruiken veel minder water en stroom!

 

 

Wordt de was wel goed schoon op korte wasprogramma’s?

“Maar…...wordt mijn was dan wel goed schoon??
Want meestal ruikt mijn was na die korte programma’s zo muf……..”

Niks is zo frustrerend als wanneer je kleding zo muf ruikt, of nog erger en ik zeg het maar zoals het is…...naar katerzeik!


Hoe zorg je dan voor frisse geur aan je kleding

Ik vind het zo erg als ik, vooral mannen, iemand ruik die deze geur aan zich heeft. Dat is gewoon een kwestie van even opletten met WASSEN en…...het allerbelangrijkste…….het DROGEN!!


Want het juiste drogen is eigenlijk het allerbelangrijkste bij een frisse was.
Maar voordat ik jullie wat tips ga geven over hoe je nou eigenlijk het allerbeste een heerlijke, frisse was kunt krijgen vraag ik jullie het volgende te doen:

 

 

Nieuwe wasmachine aanschaffen? Start met kookwas draaien

Laat 1x per week je witte handdoeken, sokken of wat dan ook lekker op de KOOKWAS draaien, dus op 95 graden met wat soda bij je waspoeder. Zodoende wordt niet alleen je witte was hagelwit, maar maakt het je wasmachine ook nog eens van binnen super schoon! Herhaal dit wekelijks.

 


Met een lege trommel laten draaien?

Je leest wel eens tips om een kookwas met een lege trommel te draaien. Maar mijn ervaring is dat het prima op bovenstaande manier kan.

De hogere temperatuur van de kookwas op 90 graden of meer zorgt ervoor dat schimmels dood gaan en zeep resten verdwijnen. Je hoeft dus minder snel een nieuwe wasmachine aan te schaffen en hij gaat langer mee.

Want wat dacht je van het volgende…..

 

 

Voorkom vetluis in je wasmachine

We wassen tegenwoordig op steeds lagere temperaturen. Daarnaast zijn vloeibare wasmiddelen populair, maar gebruiken mensen vaak te veel.

Hierdoor heb je meer kans op vetluis! Dit heerlijke goedje hoopt zich vaak op in de rubberen randen van je wasmachine.

Oei broei! Maak deze rubberen randen dus regelmatig schoon met een warm sopje met bijvoorbeeld Dettol of een ander desinfecterend schoonmaakmiddel.



Maak het zeepbakje van de wasmachine schoon

Vergeet niet dat je zeepbakje eruit gehaald kan worden. Jaaaa, vooral de “wasverzachter fans” kunnen hier hun hart ophalen. Je wilt niet weten wat zich vaak hierachter voor kleefmassa bevindt!

Dus bakje eruit, lekker goed schoonmaken en klaar!


Dan nu mijn tips voor een heerlijke, maar vooral FRISSE was wat jou dat fantastische gevoel van frisheid en energie geeft!

 


Sorteer je kleding

Zoals dus eerder aangegeven: sorteren!! Niks is zo belangrijk als sorteren! Dus doe geen vieze donkere stink sokken bij jou mooie, little black dress omdat dat “ toch ook donker is”. Neeeeeeeee. Dat is echt een NO GO!! Jouw mooie, fijne delicate spulletjes, de mooie t-shirtjes van je man en/of kids mag je samen wassen op maximaal 30 graden en maximaal 600 toeren. Maar donker ondergoed, donkere sokken en donkere handdoeken mag je lekker op minimaal 60 graden wassen op maximaal 1200 toeren. Ditzelfde doe je ook met witte was en gekleurde was: APART!!!

Hoevaak zie ik niet bij mensen thuis die alles bij elkaar gooien? Te erg…….zo zonde van je mooie spulletjes!

 


Haal de was direct uit de wasmachine

Haal je was direct uit de wasmachine zodra deze is uitgedraaid. Bijna alle wasmachines hebben tegenwoordig een timer: gebruik deze! Ga je bijvoorbeeld ‘s morgensvroeg naar je werk. Stel de timer dan in zodat hij is uitgedraaid wanneer je thuiskomt. Zodoende gaat je was niet “broeien” in een warme wasmachine. (broeien = bacteriën = geurtjes)

 

 

waslijn in een straat in Italie

Ps. Deze foto maakte ik gister (21 juli 2019) tijdens mijn heerlijke vakantie in Italië :)

 

Was buiten laten drogen

Droog je was indien mogelijk lekker buiten! En nee……..laat het er niet hangen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, maar pak deze binnen zodra je voelt dat het echt droog is.

 

 

Let op of de kraagjes van de poloshirts goed droog zijn

En dames/heren die de poloshirts uitwassen van de mannen: is het kraagje nog wat vochtig?? Hang deze met kraagje nog even naar de zon toe. Of hang deze op een hanger nog binnen op een droge plek te drogen. Niet in een vochtige ruimte want je wilt het niet weten…...Ik ben namelijk expert op dit gebied omdat mijn man heel vaak polo t-shirtjes draagt haha! Ps. Een scheutje Energia wasparfum is the bomb voor de mannen in hun overhemden of shirtjes!

 


Investeer in een goed droogrek om de was binnen te laten drogen

Laat het weer niet toe om buiten te drogen? Geen probleem! Investeer in een goed droogrek waarbij de kleding RUIMTE heeft om te drogen. Dus hang niks over elkaar heen en zorg dat de kamer voldoende ventilatie heeft. Hierdoor word je kleding sneller droog en ruikt het heerlijk fris! Klein behuisd of heb je bijvoorbeeld appartement? Ik heb het al vaker gezegd maar de plafonddroogrekken van www.plafonddroogrek.nl zijn gewoonweg IDEAAL!!

 

In het bezit van een droogtrommel? Hang dan alleen je “apartjes” op je droogrek, de rest kan lekker makkelijk: in de droogtrommel! (hier ook geen wit en donker bij elkaar doen)

 

Plafond droogrek voor binnen in huis


Gooi werkkleding apart in de wasmachine

Werkkleding gaat bij mij ook altijd APART in de wasmachine of min. 60 graden! Meestal doe ik bij de werkkleding van mijn man een lekkere scheutje Argan of Agata: heerlijk fris!

 

Naast werkkleding zijn er sommige soorten stof / kleding die wat extra liefde nodig hebben:

>> Gordijnen wassen

>> Sportkleding wassen

>> Beddengoed wassen

>> Zweetgeur uit kleding verwijderen

>> Wollen trui wassen

>> Overhemden wassen

 

Of lees deze gids over het wassen van kleding. Met de beste tips van Diana

 

Stop met wasverzachter

Verban de wasverzachter!! Wasverzachter laat een vettige laag achter op je kleding en…..in de leidingen van de wasmachine! Onthoud dat vettigheid ook niet lekker fris opdroogt dus ga maar na waardoor die muffe geur ook wordt veroorzaakt!

 


Ga aan de slag

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en het ook in praktijk brengen! Misschien hebben jullie dezelfde “was tic” als ik en komen deze tips jullie bekend voor. Maar misschien zijn er ook mensen bij voor wie een wereld opengaat en gaat hun was nu eindelijk lekker geuren!

 


Laat je was ultiem fris ruiken met wasparfum

Vergeet dan niet wat mijn ALLERLAATSTE en ALLERHEERLIJKSTE tip! Voeg bij elke wasbeurt een klein scheutje (maximaal 5 ml) van de heerlijke WASPARFUM van LE ESSENZE DI ELDA toe.

 

Exclusief verkrijgbaar uit Italië via www.wasparfum.nl of via geselecteerde verkooppunten. Deze wasparfum is parabenen vrij, 99,9% nikkelvrij en geproduceerd in samenwerking met de beste gezondheids experts! Bovendien is het een officieel geregistreerd product en merk in zowel Italië, Nederland als België!

 

Bel Lavaggio en lieve groet,

 

Diana

 

wasparfum

wasparfum 100 milliliter en 500 ml

 

Wasparfum proberen? We hebben een proefpakket met alle geuren

Reacties

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 6 oktober 2019

    Hai Jeannette!

    Hoeveel gebruik je van de wasparfum en in welk vakje doe je het?

  • Door Jeanette, 6 oktober 2019

    Heb nu 2 keer gewassen met wasparfum....geen GEUR!!!!<br /><br /><br /><br />
    Hoe kan di?

  • Door Moi, 23 december 2019

    Goeie tips

  • Door isabel de leeuw, 8 juni 2019

    Bedankt voor de zeker niet overbodige tips over frisse was. De werkkleding gaat bij mij ook altijd apart. Wasverzachter is voor mij absoluut taboe. Ik heb wel goede ervaringen met calgon. Dat maakt het water zachter, spaart je ...

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 25 mei 2019

    Deze zijn er vanaf morgen weer.

    Groetjes,

    Diana

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 25 mei 2019

    Goedemorgen,

    deze zijn vanaf morgen weer in de webshop.

    Groetjes,

    Diana

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 21 maart 2019

    Goedemiddag,

    mag ik vragen welke producten u gebruikt en welk wasparfum?

  • Door De Coninck, 25 februari 2019

    Mijn was is niet zo fris als ik zou willen

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 5 februari 2019

    Goedenavond,
    u kunt de proefsetjes online bestellen. Mocht u allergisch zijn, kunt u er misschien een ander blij mee maken.

    Of het is te gebruiken als diffuser wanneer u het aanlengt met water. Al is wasparfu...

  • Door i de wit, 20 september 2019

    graag een proef pakket uit willen proberen.
    kan niet tegen veel geuren dus wil ik kijken welke bij mij past

  • Door Ineke Burink, 22 juli 2019

    Ik zou graag het proefpakket van jullie proberen. Mijn was kan soms ook wel een verfrissend geurtje gebruiken.

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden