€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 17 maart 2020

Complete coronavirus lockdown - Update van onze Wasparfum leverancier in Italië

 

We zijn nog maar in maart maar wat is er allemaal al niet gebeurd de afgelopen periode?
Heel de wereld staat in ‘brand’ maar wij nuchtere Hollanders zijn nog een tikkeltje te nuchter (en te eigenwijs) om te beseffen wat er allemaal wel niet om ons heen gebeurd. Ik moet je eerlijk bekennen, ik dacht ook bij mezelf: “ach joh, het zal allemaal wel loslopen!” Dat coronavirus is zo’n eind weg. Helemaal in China aan de andere kant van de wereld. Maar het sloeg ineens om naar Europa, in Italië notabene. Het thuisland van onze geliefde wasparfums. NO!

 

En dan de maatregelen die de regering daar inmiddels heeft getroffen. Alles en iedereen MOET thuisblijven. Tenzij ze naar hun werk MOETEN reizen mogen ze hun huis verlaten. Een paar boodschapjes doen en dan meteen weer ‘a la casa’.

 

Ik had contact met mijn leverancier die ook om het virus te ontlopen thuis blijft. Hij vertelde dat de mensen een soort pas krijgen waarmee ze kunnen aantonen dat ze tijdelijk hun huis mogen verlaten. Het doet me denken aan een oorlogssituatie waarin deze mensen middenin zitten. Scholen beginnen daar pas het nieuwe schooljaar weer in september.
Het zijn scenario’s waar we nog even niet aan moeten denken, maar als het moet, dan moet het.

 

Gelukkig zijn er ook positieve dingen te melden vanuit Wasparfumland! Want hoewel alles in Italië platligt en de hele economie en gemeenschap stilligt, kunnen de fabrieken gewoon doordraaien. En wat een toppers van een vrachtwagenchauffeurs hebben we ook he?! Ook deze mensen moeten gewoon deze gebieden in om goederen op te halen die we hier nodig zijn.

 

Want zoals beloofd gaan er heel veel nieuwe dingen gebeuren dit jaar. Corona of niet: we gaan gewoon door hoor. Want met de geuren van de heerlijke wasparfums van Le Essenze di Elda wordt alles toch net even iets aangenamer. En wat die geuren betreft: daar wil ik het graag even met jullie over hebben.

 

Zeep maken

 

 

Vroeger was alles beter toch? Zeggen ze?


Want terwijl we al die ellende op het nieuws zien en horen, gaan toch vaak even onze gedachten terug naar vroeger. Want hoe was het vroeger?

 

Hou die gedachte even vast en ik neem je even mee terug naar vroeger. Want hoe ging het wassen toen?

 

Nou vroeger ging dat wassen nog niet zo gemakkelijk. Op zondagavond werd vaak de was al in de ‘week’ gezet en was het maandag wasdag.
De hele maandag waren de vrouwen aan het boenen, schrobben en spoelen. Eerst werd de vuile was in een grote ketel gekookt, en vervolgens werden de hardnekkige vlekken op een wasbord schoongeboend.

 

En tenslotte moest de was nog ‘droog geslingerd’ worden. Het was dus keihard werken. En woonde je vlakbij de rivier? Dan werd dit alles gewoon in de rivier gedaan. Niet bepaald hygiënisch dus.

 

Door deze intensieve wasmethode sleet de kleding ook veel sneller. En door het gebruik van zand, groene zeep en soda begon de kleding na het wassen ook nog eens heel erg te prikken. Niet bepaald prettig dus.

 

Wat een verademing toen rond 1907 het eerste wasmiddel werd geïntroduceerd en wat te denken van de eerste wasmachine rond 1910!

 

Je kunt wel stellen dat dit een revolutie was op het was gebied! En hoe blij ben ik dat deze revolutie zich positief heeft ontwikkeld tot hoe het nu is. Wat hebben we het ook goed. En wat een luxe hebben we toch met dit soort apparatuur thuis? Vaak beseffen we dat pas wanneer het allemaal wat minder gaat.

 

Maar kom op. Ik houd jullie niet langer in spanning want wat heeft dit nu te maken met mijn nieuwtje?

 

 

Marseille Zeep - Savon de Marseille

 

Savon de Marseille zeep

 

 

Zal ik een nieuwe geur introduceren?

Toen mijn Italiaanse leverancier mij belde en zei dat hij een nieuwe geur had was ik niet meteen enthousiast. Want we hebben al zoveel keus voor de klanten. Nu nog één erbij?

 

Maar toen ik de naam hoorde, sprong ik een gat in de lucht! Yessssss! Dit is fantastisch EN….bijzonder! Want laten we eerlijk zijn: de geur MARSIGLIA, oftewel Marseille, dat doet je toch denken aan FRIS en VROEGER?

 

En echt! De geur is absoluut anders dan de andere geuren van Le Essenze di Elda.

 

Marseille Zeep Vloeibaar - Wasparfum

Ga hier naar de nieuwe Wasparfum Marsiglia - Met de geur van vloeibare Marseille zeep

 


Geen chique parfum geur maar de geur van vroeger.

 

De geur van citrusvruchten, zuivere soda, olijfolie en zilt zeewater. De geur toen alles nog ‘virusvrij’, onbespoten en puur natuur was! Dat zijn de ingrediënten van deze zeer bijzondere geur.

 

Deze geur past perfect bij het wassen van je gordijnen, badmatten, handdoeken, plaids, honden,- en katten dekentjes en uiteraard de “gezellige stinksokken” waartegen soms geen kruid tegen gewassen is haha.

 

Wanneer je deze geur in het echt ruikt moet je niet schrikken van de scherpe lucht. Dit zijn de citrusnoten die overheersen. Maar wanneer je ermee wast, mama mia! Zo fijn!

 

Probeer eerst max. half dopje van een 100 of 500 ml fles.

 

Ik ben meteen begonnen met het wassen van mijn plaidjes en nu het zonnetje er af en toe weer doorkomt ga ik een lege sprayflacon even vullen met water en een paar drupjes van deze fantastische wasparfum, om mijn tuinstoelkussens lekker mee op te frissen.

 


Laat de lente maar komen.

 

Bel Lavaggio!

Liefs,

Diana

 

 

Ps. Nog even een tip van mij. Of eigenlijk van mijn moeder. Wanneer ik bij mijn moeder thuis kom heeft zij voor mij nog weleens onbekende maar HEERLIJKE geuren aan de was zitten.
Toen ik haar daar naar vroeg was haar antwoord: “ja dat klopt, want ik meng vaak de geuren”.
Whaaaaaa, wat een geniale tip. Creëer op deze manier je persoonlijke geur, want het werkt echt.

Reacties

  • Door Justine van Donge., 1 februari 2020

    Ik had zo'n proefakje van de Marseille zeep ik vond het heerlijk ruiken , met de laatste druppel heb ik een papieren zakdoekje gedaan en in de stofzuigerzak gelegd Heerlijk gewoon die lucht van zeep

  • Door Anita kramer, 17 maart 2020

    Ik had het probeer flesje een droom heerlijke frisse geur

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden