€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 27 september 2019

Hoe verwijder je zweetgeur uit kleding?

(wil je direct naar de tips om zweetgeur uit kleding te verwijderen? Scroll dan naar beneden)

 

Of lees eerst mijn redenen waarom het zweet me soms uitbrak deze afgelopen weken....

 

Klotsende oksels, zweethanden, stress aanvallen……..Herkennen jullie dit?

 

Iedereen heeft hier vast wel eens last van!

 

Ja, zelfs de ‘rustige, kalme en altijd stressvrij ogende’ Diana had het afgelopen maand eventjes Spaans, of moet ik zeggen, Italiaans benauwd?

 

Why?, hoor ik je denken.

 

Ehm……..nou, ik had afgelopen maand een waar ‘luxe probleem’.
Bijna geen voorraad meer, eindeloos veel aanvragen die maar doorgingen en een land dat Italië heet. Waar ze gewoon tijdens mijn ALLER DRUKSTE MAAND EVER even de productie voor vier weken stilleggen vanwege vakantie. I love the mediterranean! Whoehoeeeee! Ik wil er wonen!

 

Wasparfum inkopen in Italië

Ps. de meeste foto's in dit blog hebben we gemaakt tijdens onze vakantie.Gaaf hè die waslijnen in Venetië

 

 

Nu wist ik van tevoren dat dit in Italië gebruikelijk is door ons familiebedrijf die al jarenlang actief is in de Italiaanse visindustrie. Ook zij hebben hier jaarlijks mee te kampen. Hetzij in iets minder extreme vorm dan dat ik nu juist moest ondervinden!

 

Intussen werd mijn leverancier dus flink gestalkt door mij. Alles om toch maar snel die nieuwe bestelling van ruim 10.000 flessen naar Nederland te krijgen.

 

Noooooooit verwacht dat de zomermaanden echt de aller drukste maanden zouden worden. Want de praktijk wijst uit dat de meeste webshops gewoon soms stil liggen tijdens de warme dagen! Beetje naïef van mij om zo te denken natuurlijk. Want logisch toch eigenlijk dat je zomers meer wast?

 

Meer zweten tijdens die warme zomers

De temperaturen zijn hoger, dus zweten wij veel meer en …..kom op, het droogt heerlijk buiten. Dus even laten spoelen met een drupje wasparfum en trek je favo jurkje weer lekker aan!

 

Zweetlucht verwijderen uit kleding

Photo by Hans Reniers on Unsplash

 


Wat is het effect van transpireren op onze kleding?

Maar dat transpireren? Wat doet dat nu eigenlijk met ons? En wat doet het met onze kleding? Want al dat overmatige transpiratie vocht komt wel in onze kleding terecht. Met als gevolg dat er soms een vies geurtje in onze kleding achterblijft, zelfs na het wassen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik tot de doelgroep behoor van de ‘klotsende oksels’ (ik beperk me in deze blog even tot het overmatig transpireren onder de oksels)

Dus laten we snel verder gaan :)

 


Waar komt dat overmatig transpireren nu eigenlijk vandaan?

Transpireren is op zichzelf gezond omdat het je lichaamstemperatuur op peil houdt. Als het buiten warm is, zweet je meer dan normaal, dat is logisch. Zweet is van nature geurloos, maar het zijn bepaalde huidbacteriën die zweetgeur en stank veroorzaken.

 

Kleding luchten na het wassen

 

 

Voorkomen dat er transpiratiegeur aan de kleding komt

Heel vervelend en misschien schaam je je er wel voor. Gelukkig kan ik wat tips geven waardoor jij straks met wat meer droge en frisse okseltjes heerlijk zelfverzekerd door het leven kan gaan.

 

 

Wat is die transpiratiegeur aan je truien, shirts en hemdjes?

Gelukkig heb ik zelf geen last van een nare transpiratiegeur.

 

Want vaak wordt deze nare geur veroorzaakt door bijv.:

>> Het niet gebruiken van een (goede) deo
>> Het niet goed wassen van de oksels
>> Wel oksels wassen en vervolgens geen schone kleding aandoen
>> Deo ‘laag over laag’ gebruiken

 


Gebruik een goede deodorant

Geloof me, ik heb ALLE soorten deo’s gebruikt. Duur, goedkoop, lekker ruikende, geurloze, biologische, chemische troep om ‘s nachts onder je oksels te spuiten. Waardoor je oksels eerst een uur in de brand stonden. Met de belofte dat ze een aantal dagen ‘oksel droog’ zijn…...echt alles.

Maar - ik wil gewoon even deze deo noemen omdat ik deze gewoon FANTASTISCH vindt - sinds ik de deo’s van Loveli heb ontdekt ben ik gewoon om. Nee, je oksels worden niet kurkdroog.
Het is wel een deodorant vrij van troep. Het lijkt de transpiratie veel beter te reguleren waardoor het veel minder nat aanvoelt. Ze zijn verkrijgbaar in 5 heerlijke varianten, dus er is altijd wel een favoriete geur bij.

Mijn favoriete geur is trouwens de Fresh Cotton. Wanneer ik ‘s morgens de douche uitstap, is deze geur de eerste geur die mij blij maakt. En natuurlijk volgen er die dag nog veel meer heerlijke geuren haha.

Wist je trouwens dat je alles kunt vinden over deo’s in de blogs van Linda van www.loveli.care

 

 

 

Begin dus met deo smeren op schone oksels

Wil je je tussendoor even lekker opfrissen? Gebruik dan altijd een heerlijk schoon washandje met een heerlijk stuk zeep.

 

Een stuk zeep? Ja, gewoon een lekker ouderwets stuk zeep. Dit bevat onder andere allerlei heerlijke oliën. Zoals palmolie, kokosnootolie of olijfolie. Dit verzorgt je huid en maakt het goed schoon.

 

Zeep is een product dat al ruim 5000 jaar gebruikt wordt en dit is in mijn ogen een verwaarloosd product geworden. Ik ben van huis uit gewend aan de meest heerlijke zepen. Ik ben gezegend met ouders die echte geur en zeep fans waren haha! Vooral mijn vader. Helaas is hij 4 jaar geleden overleden. Je kon hem op zijn verjaardag gewoon blij maken met een heerlijk stuk zeep. Het was gewoon een sport om de lekkerste geuren te ontdekken. Bijvoorbeeld de zeep van Jill Sander, Chanel of Dior waar hij hartstikke blij van werd. Zulke mooie herinneringen heb ik daar aan.

 

Ook een zeepwalhalla zijn natuurlijk de winkels van Lush. Hier word je door de heerlijke geuren naartoe ‘gezogen’. En al die leuke kleurtjes maken de keuze er niet makkelijker op. Altijd leuk om daar even te snuffelen met onze jongste die dan vervolgens helemaal losgaat op de bruisballen (en we hebben niet eens een bad whaaaa)

 

Kleding aan de waslijn in Italie

 

 

Zweetlucht uit je kleding verwijderen

En dan nu over kleding die vaak nog sporen van transpiratiegeur bevat.
Voor dit gedeelte gebruik ik mijn persoonlijke tips!

Hoe kan het ook anders? Als ware WASFAN en fanatieke gebruiker van Wasparfum moet ik toch mijn eigen ervaringen delen?

 

 

 

Gebruik azijn om zweetgeur te verwijderen

We beginnen met een tip die heel goed werkt en bijna niks kost. Het gebruik van azijn.
Azijn hebben we allemaal wel in het keukenkastje staan. Het is echt voor veel doeleinden inzetbaar. Waaronder het verwijderen van zweetluchtjes uit kleding.

Doe wat azijn in een plantenspuit en leng dit aan met water. Behandel je kleding altijd binnenstebuiten. Spray dan het kleding gedeelte onder de oksels goed in en laat het een nachtje intrekken. Vervolgens was je de kleding op een normaal programma in de wasmachine.

Ook is het misschien handig om een wasbol te gebruiken en deze rechtstreeks in de wasmachine bij de kleding te plaatsen. Dan bereikt het wasmiddel de kleding direct en spoel je niks weg.

 

 


Spoel sportkleding en laat je kleding niet te lang in de wasmand liggen

Heb je bijvoorbeeld tijdens het sporten flink gezweet? Dan ruik je waarschijnlijk nog fris. Maar laat je de sportkleding een paar dagen in de wasmand liggen, dan gaat het sterk geuren. Dat komt door de melkzuurbacteriën die je na het transpireren gaat ruiken. Een tip is dus om sportkleding zo snel mogelijk te spoelen en te wassen.

 


Was je kleding binnenstebuiten

Zoals ik al eens eerder vermeldde in één van mijn vorige blogs: was ik al onze kleding binnenstebuiten. Dat is beter voor de kleuren en applicaties blijven op deze manier mooi zitten.

 

 

Sunlight zeep om zweetgeur te verwijderen


Gebruik Sunlight Zeep voor het verwijderen van witte deodorant vlekken

Dus terwijl ik de zwarte, zwarte en zwarte t-shirts van onze puberzoon (15 jaar oud) in de waslijn hing, zag ik dat er nog aardig wat witgekalkte deodorant was achtergebleven na het wassen.

Op zich logisch want de donkere (boven)kleding was ik natuurlijk niet zo heet. Wat heb ik dus gedaan? Bij de supermarkt en de meeste drogisterijen kan je nog de ouderwetse Sunlight zeep kopen. Dé huishoudzeep bij uitstek. Dit kan je echt overal voor gebruiken: vloeren, sanitair, tegels en dus ook kleding. Ik pakte mijn stuk Sunlight zeep, wreef er voorzichtig mee over de witgekalkte deo - niet teveel want het schuimt giga in de wasmachine - en natuurlijk een paar drupjes wasparfum in het spoelbakje van de wasverzachter en voila. Na het wassen kwamen de shirtjes er heerlijk fris en schoon uit. Ik hou van dit soort eenvoudige dingen die het leven een stuk aangenamer maken.

 


Gebruik niet teveel deodorant

En wat bedoel ik nu eigenlijk met een deo ‘laag over laag’ gebruiken? Dat zal ik je vertellen. Maar eigenlijk kun je het na het lezen van het voorgaande al wel bedenken. Sommige mensen denken dat wanneer ze ‘s morgens deo hebben opgedaan, deze gedurende de dag wel even ‘bijgewerkt’ kan worden. Dat kan inderdaad, mits het op een schone huid is opgedaan en deze alleen even voor het frisse gevoel moet werken. Wanneer we denken dat onze zweetlucht ‘geneutraliseerd’ kan worden met een lekkere oppepper uit bijvoorbeeld een spuitbus dan zijn we niet op de goede weg. Al deze geuren en extra deo lagen zal de geur waarschijnlijk er niet fijner op maken. Doe dat dus maar niet.

 

Beddengoed laten luchten in waslijn

 


Gebruik wegwerpwashandjes om je op te frissen

Ben je één van die pechvogels die echt last heeft van overmatig zweten en die nare zweetlucht? Investeer dan in een pakje wegwerpwashandjes. Stop dagelijks even een droog washandje in de handtas samen met misschien nog een schoon t-shirtje. Zo kan je gedurende de dag even lekker de oksels opfrissen. Neem lekker de mini deo www.loveli.care bijvoorbeeld. Stop deze in je handtas en je kunt de hele wereld weer aan!

 

 

Hoe geef je kleding wel die lekkere frisse geur?

En tja…..dan weer die wasverzachter hè. Dat lekkere, kleverige en plakkerige spul wat zogenaamd de kleding een lekkere geur gaat geven. Maar ondertussen laat het de transpiratievocht op de plaklaag van de wasverzachter mee geuren. Het is dus niet fijn als deze geuren samen mengen. Wel een hoera voor de wasparfum van www.wasparfum.nl. Deze geeft geen plakkerige laag en laat de kleding fantastisch ruiken.


De parfum bestaat uit oplosbare bestanddelen die tijdens de laatste spoeling worden opgenomen en ook jouw ‘stink shirt’ als nooit tevoren laat ruiken. En de geuren van Le Essenze di Elda die Wasparfum.nl exclusief verkoopt via de website en geselecteerde verkooppunten, die zijn superzuinig in gebruik.


Een kleine hoeveelheid is al voldoende om jouw was de lekkerste geursensatie ever mee te geven.

 

 

Dit waren dus mijn tips en tricks wat betreft het onderwerp transpiratiegeur…..

 

Altijd leuk om dit soort dingen even van me af te schrijven en met jullie te delen. Het is tenslotte een natuurlijk iets waar je misschien dagelijks mee te maken hebt.

 

Zijn er trouwens onderwerpen die je mist in mijn blogs of heb je misschien tips voor mij? Laat het me weten door een mailtje te sturen naar [email protected]

 

Wie weet behandel ik de volgende keer dan wel ‘jouw probleem story’

 

Liefs,

Diana

 

wasparfum geuren

Alle 10 wasparfum geuren zijn weer op voorraad

wasparfum le essenza di elda

 

 

Ps. Heb jij nog meer tips om die nare zweetluchtjes te verwijderen? We kunnen elkaar helpen met ideeën. Laat dus je reactie achter onder dit blog

Reacties

 • Door Neel post, 28 september 2019

  HallHoy Diana
  Ik heb met genoegen je blog gelezen
  Ik gebruik al jaren azijn in spoelwater
  Maar de sunlictzeep was nieuw voor mij
  Die ga ik gebruiken voor de witte uitgeslagen deodorant vlekken !...

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden