€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 17 juni 2019

Huishouden organiseren - Start met de was doen

----------------

We kijken snel naar anderen. Hoe krijgt ze die haren nog zo netjes voordat de kids naar school moeten? En ze worden natuurlijk op tijd afgezet op school. Hoe doet ze dat toch? Waar haalt ze de tijd vandaan?

 

Je weet alleen niet of die buurvrouw of vriendin zelf het gevoel heeft of ze alles zo perfect voor elkaar heeft.

 

En het grappige is. Misschien wordt het ook wel eens tegen jou gezegd. Wat ze niet weten is dat jij zelf helemaal dat gevoel niét hebt. Ze moesten eens weten hoe je zit te stressen. Alleen al het ontbijt naar binnen krijgen bij de kinderen :)

 

Het fijne is dat we allemaal met het huishouden als uitdaging te maken hebben. Misschien heb jij ook tips? Laat het in de reacties onder weten.

 

 

Hoe doe ik het huishouden?

Er is al best veel geschreven hoe je een huishouden moet organiseren. Daarom wil ik je helpen focussen op drie dingen:

>> Stofzuigen
>> Opruimen
>> De was doen

 

 

Huishoudroutine

Al hoor ik veel verhalen of huishoudens. Misschien moet ik het gewoon maar bij mezelf houden. Een kijkje in de keuken over hoe ik mijn huishoudroutine organiseer. En ik hoop daarbij jou te inspireren.

 

 

 

Tip 1: Gewoon doen en kom van die bank af

Huishouden begint met gewoon doen. Met de nadruk op doen. Nadat je de kinderen Hebt afgezet op school. Even op Facebook. Voordat je het weet ben je een uur verder.

 

 


Tip 2: Ruimte in je huis, geeft ruimte in je hoofd

Maar ik heb mezelf altijd aangeleerd: ruimte in je huis, geeft ruimte in je hoofd!

En nee, bij mij is niet alles steriel schoon, maar ik hou wel van alles opgeruimd! En ja, er wordt geleefd met 1 man, 2 kids, 2 konijnen, 2 vogels en sinds kort 2 kittens!

Jaaaaaaaaaaa, wij zijn erg van de setjes haha! Nee, zonder gekheid...Deze dieren zijn op “ons pad” belandt en aangezien mijn man de perfecte opvolger voor Dr. Pol zou zijn, voel ik me beslist geen mevr. Pol! Ik ben gek op dieren, maar weet ook wat voor rommel het allemaal geeft! Oh boy…...ik dwaal nu af.

 

huishouden doen

 

 

 

Tip 3: Maak stofzuigen een stukje leuker

Door al deze “setjes” die dagelijks door en rondom ons huis scharrelen, wil ik dus wel de boel graag netjes houden. Dus dagelijks stofzuigen is een MUST!! Trouwens even een leuke tip voor de stofzuiger: doe enkele druppels wasparfum op een wattenbolletje, zuig deze op en voilá: de meest heerlijke geur verspreidt zich al stofzuigend door je huis! Fris en opgeruimd, that’s how we do it!

 

 


Tip 4: Maak opruimen makkelijk en geef dingen een vaste plek

Maar wat wanneer je je nu de hele week een slag in de rondte werkt en hier gewoonweg geen tijd voor hebt?? “Hallooooooooo, kabouters??” Ik hoor het sommigen van jullie al zeggen haha!

Koop bij Ikea, Blokker, Action of waar dan ook een paar wasmanden welke je makkelijk in elkaar kan stapelen.

Ja, zelfs met vuile was erin, stapel ik ze gewoon alle 3 op elkaar. Sorteer dagelijks je vuile was in de verschillende manden, en probeer gewoon elke dag 1 bultje was te wassen!

 

Huishouden opruimen


Tip 5: Gooi de was vaker in de wasmachine

Ik zie weleens mensen worstelen met grote bulten wasgoed dat met alle geweld die trommel in moet, alsof na deze wasbeurt die machine noooooooooooit meer aangaat! Ik begrijp dat niet hoor. Je maakt het je hierdoor een stuk moeilijker om alles weer straks kreukvrij te krijgen! Of je moet hier niet om geven natuurlijk……lekker met van die kreukelige t-shirts aanlopen die je nooooooit meer goed in model krijgt. En vraag je je af waar die strepen toch van komen in je nieuwe spijkerbroek??

Probeer eens te denken aan een übervolle trommel, goed veel waspoeder erbij, 1400 toeren en dan lekker lang laten draaien! Voilá: daar heb je je broek met “strepen”....rara hoe kan dat toch??!!


Kleine wasjes, grote wasjes….je stopt ze allemaal lekker in de wasmachine!
Wat leven we ook in een luxe tijdperk: wassen, drogen, strijken…..alles kunnen we tegenwoordig in een machine stoppen. Vroeger was dat toch wel even anders.

En heb je geen tijd of geen zin? En kun je je het permitteren? Dan besteed je gewoon je wassen, strijken, drogen toch lekker uit bij de wasserette?

Tegenwoordig is er keuze genoeg!

 

Opgeruimd gevoel

 


Weggewerkte was geeft Wasgeluk

Ik word zoooooooooooooo intens gelukkig, wanneer ik weer een lading wassen heb weggewerkt! Niet dat ik de was laat liggen hoor. Ik was elke dag…...een paar draaisels per dag. Mijn moeder zegt weleens: of je voor een heel leger wassen moet, terwijl wij uit een huishouden van 4 personen bestaan. Maar ik hou er niet van om hele bulten was “op te sparen” en die dan ineens uit te wassen.

 

 

Ten eerste is een te volle trommel heel slecht voor je kleding, en trouwens: ook voor je machine!

 

Kleding slijt veel sneller, omdat er teveel kleding tegen elkaar “schuurt” tijdens het wassen, maar wordt ook niet goed schoon omdat er zoveel ingepropt zit, zodat de kleding niet lekker door het sop heen gespoeld wordt. Bovendien moet een machine met een “zware” volgeladen trommel veel meer werk verrichten, dan dat je kleine beetjes in de trommel doet.

 

 

Doe gewoon korte programmaatjes, dan verbruikt je machine niet teveel stroom en minder water dan dat je telkens lange programma’s moet instellen die ruim een uur duren.

 

 

Nou…..wat zeg ik je! Tijdbesparend, milieu besparen en energie besparend! I love it!
Vaak is het even voor dat frisse gevoel dat je bepaalde shirtjes of overhemden wilt wassen. Ik doe deze dan alleen even op het spoelprogramma, klein drupje wasparfum erbij, 600 toeren en nat uithangen zodat ze mooi glad opdrogen! Hierdoor word je strijk ook een stuk minderr!

 


Maar wist je dat wassen ook gelukkig maakt? Tenminste….als ik voor mezelf mag spreken haha! De geur van deze lekker ruikende was die je tegemoet komt na het openen van de wasmachine is met niets te evenaren!

 

Dit moet lukken toch? Begin met de bultjes waarvan je denkt dat deze de kortste programmaatjes nodig zijn en laat de “langere programma’s” liggen om ‘s nachts te wassen. (hoera voor de tijdschakelaar!) Hang de was meteen uit voordat je naar je werk gaat en dit blijven herhalen he!

 

Wassen is ‘the ultimate never ending story”......

 

Maar, heb je het eenmaal in je regime opgenomen, zul je zien dat je hier super gelukkig van wordt en hou je echt tijd over voor andere leuke dingen!

 

Dit wordt jouw eigen wasgeluk!!

Bel Lavaggio en een lieve groet,


Diana

 

wasparfum


Zet die berg was om in wasgeluk met deze 10 lekkere geuren wasparfum

 

 

Misschien heb jij ook huishoud tips? Laat het in de reacties hier onder weten