€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 17 augustus 2022

Alleen handbagage mee in het vliegtuig? Inpak- en wastips!

Deze blog stond eigenlijk gepland vóór mijn vakantie naar Amerika, een rondreis van 3 weken door Noord-West Amerika met ons gezin en onze 2 vrienden, Ed & Trudy. We hebben dit al een aantal keren gedaan en was ons goed bevallen.

 

Maar zoals alle working moms, voordat je met vakantie gaat, loopt je hoofd wel een beetje om toch? Ik bedoel, schooljaar afronden van de kids, laatste dingen doen op kantoor en dan natuurlijk het inpakken van de vakantiekoffers.

 

Dat zou deze keer appeltje eitje worden, want ik had dé ultieme koffers besteld bij Rimowa, de TRUNK XL. In een zachtere uitvoering dan klassiek aluminium, dus ideaal voor in de kofferbak van onze huurauto. Superlicht en whoehoeeee: er kan lekker wat in, haha. Dus geen stress: wat wel en wat niet mee, want ALLES kan mee.

 

Ware het niet dat alle berichtgevingen rond de toestanden op Schiphol en zoekgeraakte koffers mij slapeloze nachten bezorgde.

 

Want, wat als je met ruimbagage gaat reizen en je koffers niet aankomen ?! Oke, blijf je op één locatie, dan worden ze waarschijnlijk wel later gebracht, maar aangezien wij een rondreis deden waarbij we in elke plaats hooguit 2 nachten verbleven, was dit een onhaalbaar scenario pour moi, de controlfreak.

 

 

Tips om alleen met handbagage te reizen

Totdat mijn man voorzichtig opperde om dan alleen maar met handbagage te gaan reizen? Mijn eerste reactie: “Ben je gek, hoe dan?!” 3 weken weg, met 4 personen en dan alleen een ieniemienie trolley?? Het zweet brak me aan alle kanten uit, maar…. ik ging me er eens in verdiepen op internet en zag allerlei superhandige gadgets en trolleys met vakverdelingen, compartimenten, you name it.

 

Gewapend met een rollmate ging ik naar de Bijenkorf om ALLE trolleys op te meten die er stonden, want wij mochten per persoon een trolley van 56 x 45 x 25 cm meenemen plus een flinke handtas. Dus dat was toch nog wel redelijk wat! Toch?! Helaas had de Bijenkorf niet echt iets wat de maximale afmetingen had, want ik wilde elke cm optimaal benutten, haha.
Ik ging Googelen en zocht op de ALLERGROOTSTE handbagagetrolleys en whoehoe, er gloorde toch een klein beetje licht aan het einde van de tunnel. Ik had een perfect exemplaar gevonden! Een soort sporttas met wieltjes dat bestond uit een dubbel compartiment. (Ik ga dit exemplaar niet bij jullie aanbevelen, want de heenreis was deze als handbagage geen probleem, maar op onze terugreis wel en moest deze alsnog in het ruim.)

 

Enfin: enige Marie Kondotechnieken later en slim vernuft, waren we klaar voor vertrek!
Nu het antwoord op jullie vraag: hoe dan?

 

Mijn ultieme tip, sowieso voor rondreizen, of je nu met koffers werkt of met reistassen, zijn de packing cubes!! Dat zijn van die handige, nylon tasjes met een ritsje die op gigantisch veel sites kunt bestellen. Denk aan Bol.com, Wish, Amazon of zoals die van mij: Ikea.

packing cubes

Foto van Ikea.nl

 

>> Ik pak voor elk gezinslid enkele packing cubes in. Denk aan 1 met sokken, 1 met ondergoed, 1 met t-shirts, 1 met shorts, 1 met (dunne!) lange broeken, 1 met sportkleding/zwemkleding. Elk hun eigen tas, en vragen ze bijv. om een onderbroek of sokken, hoeven ze niet een hele tas of koffer om te keren om iets te vinden want alles ligt netjes georganiseerd bij elkaar! Dus tijdens je rondreis rits je je koffertje/tas open, pakt alleen die cubes eruit en je hebt echt alles netjes bij de hand!

 

>> Wat vervolgens essentieel is voor reizen met handbagage is: vloeistoffen mogen niet meer dan 100 ml per verpakking bevatten. Dus shampoo, tandpasta, scheerschuim etc, ging allemaal mee in kleinverpakking. De grotere verpakkingen haal je op plaats van bestemming.

 

>> Profiteer van het feit dat je mag reizen met 1 persoonlijk item/handtas. Deze moet uiteraard wel aan de max. afmetingen voldoen, maar daar wordt niet zo nauw op gelet, tenzij je natuurlijk met een grote duffeltas komt aanzetten. Dus staande ovatie voor de tassen van alltimefavourites.nl want die waren mijn life saver! Ik heb de kleine shopper besteld kleine-shopper-gold-label-watermelon-pink met hierin het toilettasje om onze paspoorten en boarding passen netjes bij elkaar te houden. Ook had ik hierin mijn (kleine) handtas gedaan die ik voor en na de vlucht gewoon bij me droeg. Verder had ik nog ruimte genoeg om hier wat extra schoenen en slippers in te doen, dus topppp!

 

>>Voor mijn man en de jongens hadden we superhandige rugzakken gekocht als extra “handtas” waarin ook de sneakers van de jongens gingen, extra slippers en de IPads etc. Die van ons waren van het merk Osprey.

 

Ik verbaasde me erover hoeveel we eigenlijk wel niet kwijt konden. Ok, je moet geen ondergoed, kleding en sokken meenemen voor 3 weken, maar praktisch denken.
Katoenen ondergoed kun je beter thuislaten, want dat droogt niet snel genoeg wanneer je rondreist, dus synthetisch ondergoed gekocht. Denk voor de mannen bijv. aan de DriFit boxers van Nike of Muchomalo, echt mooi en kwalitatief goede boxers.
Qua sokken zijn er ook DriFit sokken, dus ook die gingen mee in de koffer. Overdag met reizen droegen we vaak sportkleding, dus ook hiervoor alles DriFit en voor de avonden na het douchen, een mooi jurkje of shortje.
Alles moet gewoon goed wasbaar zijn en snel droog.

 

wasserette tips

 


Kies je voor een wasserette of doe je een handwas?

Gelukkig zijn er in Amerika heel veel Laundry’s waar je langs kunt gaan en je was kunt brengen of het zelf kan doen, maar ook hebben bijna alle accomodaties waar je overnacht een wasmachine, ideaal!

 

 

Kleren wassen op reis: de handwas

Maar wat als er geen wasserette in de buurt is?

Dan ben je genoodzaakt om zelf een handwasje te doen.
Maar hoe maak je die?

 

Ik zorg altijd dat ik een tube reiswasmiddel bij me heb van bijv. het Kruidvat. In ons geval kon dat nu niet, want…. meer dan 100 ml, en dat mag niet in de handbagage.
Dus ging er ook een klein plastic bakje met Biotex handwas mee in mijn koffertje.

 

>> maak in de wastafel/gootsteen of badkuip een lauwwarm sopje en doe hierin wat (hand)wasmiddel. Je voegt hieraan uiteraard ook een paar drupjes wasparfum toe. (Niet te warm want kleding kan daardoor krimpen.) Nooit rechtstreeks de wasparfum op je kleding druppelen want dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals vlekken of verkleuringen

 

>> even goed het sopje klotsen tot het lekker schuimt en doe dan je kleding erbij

 

>> dompel af en toe de kleding even goed onder.

 

>> laat even een uurtje staan en spoel vervolgens alles grondig schoon totdat alle zeepresten eruit zijn.

 

>> heb je bijv. sportsokken die echt heel vies zijn? Deze kun je rustig met wat heter water wassen en ook wat langer in het sopje laten staan.

 


Kleding drogen als je op vakantie bent

>> het uitwringen van de kleding doe je heel voorzichtig, maar wel zo dat er zoveel mogelijk vocht uit is. Des te natter de kleding nog is, des te langer duurt het drogen.

 

>> En ja, hoe doe je dat drogen dan terwijl je op vakantie bent?
In ons geval moest het natuurlijk snel droog zijn, want we bleven hooguit 2 nachten op 1 bestemming. Dus check of er een kledingkast is met hangers, zet de kastdeuren open, en drogen maar! Wanneer het warm weer is en er staat bijv. buiten op je terras of balkon tuinmeubilair is dit ook nog een idee om kleding te drogen door deze over de stoelen heen te hangen.

 

>> Ik heb ook weleens als tip voorbij zien komen dat ze de kleding tijdens het rondreizen achter hun autoramen lieten drogen haha! Just a tip!

 


Tegenwoordig heb je ook veel campingartikelen die handig zijn om mee te nemen wanneer je wat ruimer qua bagage zit dan ons in dit geval.
Denk bijvoorbeeld aan een opvouwbaar droogmolentje inclusief knijpers of een opvouwbaar wasteiltje. Deze zijn superhandig en heel plat op te vouwen!

 

Probeer, wanneer je afhankelijk bent van handwasjes, deze zo snel mogelijk weg te werken. Dus spaar geen zakken met kleding op, want dat gaat niet werken om goed te wassen en goed te drogen.
Ik vind het zelf prettig, om vooral met het warme weer, elke dag schone kleding te dragen, dus was ook tijdens onze vakantie elke dag wel even met het wasgoed in de weer. Niks fijner dan schone en frisse kleding!

 

Wassen tijdens reizen

De Wasparfum testers en 100 ml flesjes zijn ideaal voor het wassen tijdens vakantie

 

 

Hoeveel vloeistof in handbagage? Belangrijk om te weten als je tussendoor je kleding wilt wassen

Nog een laatste tip: misschien heb je thuis wel meerdere favoriete wasparfums, maar helaas…. 500 ml flessen mag je niet meenemen in de handbagage, maar uiteraard wel de 100 milliliter flesjes, tot een max van 1 liter.


Ikzelf nam gewoon een lekker proefpakketje mee om zo van alles wat te gebruiken en lekker af te wisselen qua geur, ideaal! En ja, je gebruikt natuurlijk met handwasjes minder qua dosering dus wat doe je dan met de rest? Rol het zakje goed om, klem deze af met een knijper en stop deze in een afgesloten zakje! Dan kun je deze prima nog een volgende ronde gebruiken.

 


Heen met handbagage, terug met koffers

Tot slot nog het volgende: wij hadden natuurlijk in eerste instantie onze tickets gewoon met ruimbagage geboekt, dus voor de terugreis hadden we 2 grote (goedkope!) grote koffers gekocht en hierin alle vuile was gedaan en dingen die niet essentieel waren! In de handbagage ging deze keer dan alle nieuw gekochte spullen en laptops etc, dus de heenreis was uitsluitend handbagage en terug ook met ruimbagage. Overigens waren alle koffers netjes aangekomen op 1 na, die van onze vrienden, maar deze werd netjes de volgende dag door Schiphol thuis afgeleverd!

 

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben, en hebben jullie nog vragen of opmerkingen?
Laat het ons weten via een reactie onder het blog

 

Buon Lavaggio!

 

Diana

Reacties

  • Door Diana Strampel-Pasterkamp, 8 augustus 2022

    Morning!
    Mijn tips zijn: plan alles vantevoren op de drukke plekken die je gaat bezoeken. Houd rekening met sommige permits die je nodig bent om bepaalde wandelingen te kunnen doen.
    Boek een fly-drive via een reisor...

  • Door Ingrid den Hartog, 22 juni 2022

    Wat een leuk en handig verhaal!
    Heb je misschien ook nog tips over jullie rondreis? Staat bij ons ook nog op de planning..
    Bedankt en fijne dag nog!

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden