€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 21 september 2018

Lekker ruikende was tijdens vakantie USA

 

Op vakantie naar de USA

Deze rondreis maakten we samen met onze kids een een stel die we al ik-weet-niet-hoelang kennen en waar we al eerder een Amerika trip mee gemaakt hebben. Na Italië heeft ook Amerika een speciaal plekje in ons hart. Niet zozeer omdat het nu zo'n fantastisch land is, maar meer omdat geen land ter wereld denk ik zo divers is als Amerika. Denk bijv. aan de prachtige Nationale Parken zoals bijv. Yosemite, en Bryce Canyon, gigantische steden en schitterende kustlijnen! Het lijkt hier soms een paradijs maar staat in schril contrast met de ellende die je er ook helaas op grote schaal tegenkomt. (maar dit is helaas iets wat we overal ter wereld wel tegenkomen)

 

Man in USA

 


Gigantische Supermarkten met rijen wasmiddel

Alles is echt huge en ja.....over the top! Huge zijn ook de supermarkten en huge zijn ook de lange schappen vloeibaar wasmiddel, wasmiddel capsules, softeners (wasverzachters) en washing pearls. (wasparels / waskorrels) Maar met die soorten houdt het dan ook wel op. Schoonmaakmiddelen e.d. dan natuurlijk uitgezonderd! Maar wasparfum?? No way, niks te zien! Meteen ruik ik m'n kans en zie een toekomst voor me met Wasparfum in Amerika! Hoe gaaf zou dat zijn?? Want ook hier kennen ze dit dus (nog) niet! En dat terwijl dit het land van de "laundry's" is!

 

Wasserettes in overvloed

 

De mooiste wasserette die ik ooit gezien heb

Op elke hoek van de straat kom je ze tegen en in elk (luxe) appartementengebouw zit er ook wel eentje. De mooiste die ik gezien heb, stond natuurlijk in.....Hollywood, vlak voor de afslag Rodeo Drive. Hoe vaak brengen mensen niet hun was naar de wasserette en krijgen het wel schoon, maar vaak muffig geurend weer terug? Net zoals jij houd ik van schone kleding. En ik heb tenminste een aantal keren in het buitenland m'n was laten wassen en het maakt niet uit of je in een 5-sterren hotel zit, of je brengt het naar de "local laundry". Het ruikt niet lekker, het is nooit echt fris!

 

Geen muffe geur aan de was tijdens de vakantie

 

Vakantiewas moet natuurlijk wel lekker ruiken

Gelukkig heb ik deze keer zelf mn flesje wasparfum mee en kan ik naar hartelust mn vakantiewasjes m'n eigen lekkere geur meegeven. Voor de vakantiewas gebruik ik trouwens het liefste de geur Agata. En die ik ook lekker vindt is Aqua Marinaomdat dit zo'n lekkere, frisse geur geeft! Voor zowel de witte / donkere was.

Ook met de handwasjes ging dit prima maar voegde ik de wasparfum pas toe, na het inweken en tijdens het uitspoelen.

 

 

Ps. Even tussendoor:

 

Mocht je zelf al lekker je vakantie koffers aan het pakken zijn, vergeet dan geen kleintje wasparfum mee te nemen! Deze flesjes van 100 ml mogen ook lekker mee in je handbagage (doe er voor alle zekerheid wel even een extra plastic zakje om heen!) Deze zijn uitermate geschikt om een handwasje mee te doen!

 

Tips voor een handwasje:

>> Maak een lauwwarm sopje met alleen schoon water en voeg een paar drupjes wasparfum toe. (wasparfum is zeer geconcentreerd, daardoor zuinig in gebruik en daarom zijn ook slechts enkele drupjes nodig)>> Heb je (vet)vlekken op je kleding gekregen? Kijk of je ergens afwasmiddel kunt krijgen of enkele citroenschijfjes! Dit lost het vet makkelijker op wanneer je de vlek hiermee voorzichtig inwrijft.>> Laat je kleding NIET in het sopje staan, maar spoel voorzichtig uit met KOUD water. Hierdoor lossen alle laatste restjes vuil goed op en is je kleding weer heerlijk schoon en fris!

 

Verder met het blog:

 

Omdat we bijna 3 weken onderweg waren en eigenlijk "uit de koffer" leefden, moest ik m'n wasgoed wel z.s.m. droog zien te krijgen!

 

Op de fiets naar de wasserette

 

De was laten drogen tijdens de vakantie

We bleven nl. op elke bestemming hooguit 3 nachten. En niks ruikt erger dan zo'n "katerzeiklucht"die je krijgt, wanneer je wasgoed klam wordt opgevouwen. Mijn tip: neem een opvouwbaar camping droogmolentje mee! (bijv. via Bol.com te bestellen) En hang het met mooi weer op je balkon te drogen of anders in de kledingkast met de deuren open.

Zodoende heb je toch redelijk snel je wasjes droog! Bij mij werkte het perfect! En....neem tijdens een lange rondreis veel sneldrogende kleding mee die ook nog eens weinig gewicht en inhoud innemen in je koffer!

 

Wasparfum in de koffer

 


Deze vakantie hebben we ontzettend veel gezien. We zijn begonnen in San Francisco, Mammoth Lakes, (vanwege de bosbranden moesten we hier naartoe uitwijken anders hadden we Yosemite bezocht), Bishop, Death Valley, Las Vegas, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon, Lake Havasu, Los Angeles, Santa Barbara, Morro Bay en tot slot weer San Francisco. (voor degene die het leuk vindt om te lezen: we hebben hierover een uitgebreide blog geschreven op Facebook onder de naam Rondreis West Amerika Strampelino's &Co.)

 

Lekkere geur aan de was op vakantie

 

 

Maar nu dus weer terug in ons heerlijke landje waar we echt bevoorrechte mensen mogen zijn, ondanks dat we wel eens lopen te klagen. We hebben daar echt de ellende van het rechtssysteem met eigen ogen gezien. Het leven is er duur, ontzettend duur, waarbij letterlijk voor niks de zon opgaat en veel mensen het "gewone leven" niet meer kunnen betalen en zo op straat terechtkomen.

 

Wasmachine draait de hele dag

 

Terug in huis: De wasmachine draait de hele dag :)

Ik zet straks m'n wasmachine weer aan en probeer zo snel mogelijk die 4! koffers vol was er doorheen te draaien, maar geloof me! Ik geniet van elke wasbeurt die ik doe met m'n wasparfum en als straks alles weer echt lekker geurend in de kasten ligt! Alles schoon en fris - heerlijk!

 

Ben je ook zo benieuwd naar de geursensatie die Wasparfum.nl aan je (vakantie) was geeft?

>> Wasparfum online kopen kan hier

>> Wasparfum in de buurt kopen? Bekijk de verkooppunten

>> Of wil je graag Wasparfum dealer worden?

 

Bel Lavaggio!

Liefs, Diana

 

 

Heb jij nog tips om je was tijdens de vakantie lekker te laten ruiken? Geef je reactie hier onder!