€2,50 korting op je eerste bestelling
Gratis verzenden v.a. €40,-
Beste kwaliteit wasparfum
0
0

Door Diana Strampel, 28 september 2022

Snurken onder beddengoed van biologisch katoen

Wowww, wat gaaf en meteen hoor ik onze working moms op kantoor laaiend enthousiast vertellen over het “grappige” beddengoed wat zeer populair is onder de jonge gezinnen. Dat gaan we dus veranderen, want moi, eind veertiger, wil ook EN leuk beddengoed EN fijn beddengoed. Terwijl ik een kijkje op de site van Snurk neem, word ik meteen enthousiast en de oh’s en ah’s vallen continu over en weer. Wat een originele prints. En het ziet er zo aantrekkelijk uit dat je er meteen onder wilt duiken haha.

 

beddengoed

 

Ik besluit te gaan voor een prachtig dekbedovertrek van biologisch katoen met een rotan print, welke aan de binnenzijde is voorzien van frisse gele strepen.
Heerlijke frisse kleuren, rustig en mooi passend bij onze neutrale slaapkamer. I love it.

Wat helemaal fijn is: alles wordt gemaakt van biologisch katoen.


Meteen valt ook mijn oog op de hilarische pyamaatjes en jumpsuitjes voor de kleintjes en krijg ik een beeld voor ogen van ons jongste achternichtje van 9 maanden oud die ik voor me zie in een schattig jumpsuitje met cavia print. Too cute voor onze kleine rollie wollie.

 

jumpsuit snurk

 

 

Mijn bestelde pakket komt prachtig verpakt binnen. Dit is al een feestje. Meteen pak ik alles uit en voel de heerlijke kwaliteit en ruik ik de katoen geur. Alle producten van Snurk worden uitsluitend geproduceerd van biologisch katoen, dus er komen geen chemische processen aan te pas. Dat voel je.

 

beddengoed wassen

 

Nieuw beddengoed wassen

Nieuw beddengoed was ik altijd voor het eerste gebruik even uit door het te spoelen met koud water. Zodoende worden alle stofrestjes en verfstoffen die nog zijn achtergebleven in de stof goed uitgespoeld. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal onder fris beddengoed liggen toch?


Dus hups, in de wasmachine ermee, klein beetje wasmiddel, klein scheutje wasparfum en natuurazijn erbij en draaien maar. Natuurazijn is een prima alternatief voor wasverzachter en kleurbehoud. Overigens doe ik ook meteen het jumpsuitje erbij omdat ik ondergoed sowieso altijd uitwas voor het eerste gebruik. Zet de wasmachine op een lage temperatuur, liefst koud, en een laag toerental. Hiermee voorkom je dat het een grote kreukbende wordt.

Ps. Meer tips over beddengoed wassen lees je hier in mijn andere blog.

 

En dan laten drogen

We treffen het nog met het weer, want ik kan alles heerlijk buiten in de wapperende wind drogen. En omdat het buiten in de wind heeft gehangen, hoef ik het nauwelijks nog te strijken. Dat scheelt weer, want wassen vind ik niet erg, maar strijken is niet mijn favoriete bezigheid haha.

 

Slapen onder mijn nieuwe katoenen dekbedovertrek

Ik leg het beddengoed erop en ben benieuwd hoe de slaapervaring gaat worden. Synthetisch beddengoed komt er bij ons sowieso niet in, dus wat dat betreft ben ik eigenlijk altijd wel katoen of andere natuurlijke materialen gewend.

 

Wowwww, het voelt zacht, en toch fris. Een heel aangenaam en behaaglijk gevoel moet ik zeggen. Dat vind ik altijd wel fijn, zodat je niet eerst een half uur nodig bent om op te warmen wanneer je een koud bed instapt. Sommigen vinden dit misschien fijn, maar ik ben nu eenmaal een koukleum. En de print doet mooi rustig aan, wat ik heel belangrijk vind.

 

Ons bed is behoorlijk groot, en heb daarom altijd maat 240x220 nodig, wat een flinke lap stof is. Je hebt weleens van die overtrekken met van die korte instopstroken - die je na 2 x omdraaien van je matras afschiet - zo irritant. Het overtrek van Snurk had echt heerlijke lange instopstroken, wat ik goed onder het matras kon stoppen. Zo lag alles de volgende morgen nog keurig op het bed. Geen gedoe met dat hele bed opnieuw opmaken.

 

beddengoed laten luchten

 

 

Beddengoed laten luchten

Wat ik ook altijd doe is het dekbed gewoon lekker openleggen zodat het matras ook goed kan luchten. Dit werd mij ooit aanbevolen door een beddenspeciaalzaak en sindsdien doe ik dat ook altijd. Behalve als ik mijn fris gewassen beddengoed op het bed leg of met vakantie ga.

 

Bij het luchten trek je het hoeslaken mooi strak en recht, kussens netjes neerleggen en als finishing touch spray ik even het overtrek in met een heerlijke textielspray. Ik heb standaard bij de jongens hiervoor de Thomas textielspray liggen en voor ons beddengoed gebruik ik vaak de Argan of Yo Go. Zo fijn.

 

Al met al een hele fijne ervaring dus met het Snurk beddengoed, wat ik zeker onderscheidend vind van de andere merken ten opzichte van kwaliteit en vormgeving.

 

 

jumpsuit baby

 

En dan ons kleine mollige caviaatje…..Wat een leuk jumpsuitje

 

Je moet weten, ik kom uit een gezin van 5 waarbij ik al tweede geboren ben.
Mijn moeder - helaas is mijn vader 7 jaar geleden overleden - is inmiddels trotse bes (Urkers voor oma). Ze heeft negen kleinkinderen en het jongste kleinkind van mijn moeder is 13, dat is die troetelbeer van ons.

 

Sinds december heeft m’n moeder één achterkleinkind. Je kunt je wel voorstellen als die bij mijn moeder op visite komt, dat alles om haar draait. Toen ik die supergezellige jumpsuitjes op de site van Snurk voorbij zag komen was ik meteen verkocht.

 

Wat een hilarische printjes. Meteen zag ik de kleine Anna Alisha al in zo’n gaaf jumpsuitje vol schattige caviaatjes. Ik pakte het jumpsuitje uit de verpakking en ook hierbij voelde je weer het heerlijke, zachte materiaal. Prachtig katoen en toch ook heerlijk stretchy. Precies wat een kindje nodig heeft die ontelbaar veel bewegingen per dag maakt. Rollen, kruipen, zitten, you name it. Anna Alisha does it in haar heerlijke comfy cavia suitje. En madame is zichtbaar onder de indruk van al die ‘beestjes’ die plotseling op haar zitten haha. Zo grappig om te zien hoe haar vingertjes ze eraf probeert te halen. Ook nog goed voor de motoriek zullen we maar zeggen.

 

Speciaal voor de foto plaatsen we haar even voor haar wasmachientje die ze, hoe kan het ook anders, van haar tante Diana heeft gekregen.

 

Ze is helemaal door het dolle heen en vindt het maar wat gezellig zo al die aandacht. En wat zo fijn is: de winter komt eraan. Jje trekt de kleine zo’n gezellig jumpsuitje aan en ze zijn meteen klaar voor de hele dag. Praktisch is vaak key toch?

 

Al met al ben ik echt onder de indruk van de kwaliteit, pasvorm en vormgeving van de producten van Snurk.


En ineens bedenk ik me, dat ik niet ver hoef te zoeken voor fijn beddengoed of een origineel kraamcadeautje.

Laat een reactie achter

Tekst

* Verplichte velden